REZANJE BETONA

DIJAMANTNA TEHNOLOGIJA REZANJA BETONA, ARMIRANOG BETONA I DRUGOG KOMPAKTNOG GRAĐEVINSKOG MATERIJALA

TEHNOLOGIJE DIJAMANTNOG REZANJA BETONA

Dijamantnim alatom za rezanje reže se gotovo sve, od armiranog betona, prirodnog ili umjetnog kamena pa sve do umjetnih blokova od usitnjenog prirodnog kamena i drugog kompaktnog građevinskog materijala. Rezanje betona obavlja snažnim strojevima i alatima, okruglim reznim pločama s dijamantnim zupcima.

Svrha dijamamtnog rezanja u građevinskoj industriji ili u kućanstvu, sprovodi se zbog raznolikih ciljeva. Najčešće se izrezuju otvori između prostorija i etaža u svrhu povezivanja liftom ili stepenicama. Također i kod uklanjanja suvišnog betona, uklanjanja balkona i stepenica. Režemo betonski ili cigleni zid u svrhu proširenja i adaptacije stana kada je potrebno ukloniti odnosno srušiti nosivi zid, armirano betonski nadvoj, izrezati otvor za ugradnju vrata, prozora i sl.

Debljina površine koja se reže je do 1200 mm. Za rezanje većih debljina (mostovi, tuneli i sl.) koristi se tehnika rezanja betona dijamantnom sajlom.

Zanima vas okvirna cijena za rezanja betona .. tada nas nazovite na 098 232-232, pišite nam na info@tehno-rez.hr ili se javite putem našeg obrasca za kontakt.

KONTAKT OBRAZAC
  PORUKA ĆE BITI PROSLIJEĐENA NA:
  TEHNO REZ d.o.o. za rezanje i bušenje betona Dugo Selo, Zagreb Hrvatska. Profesionalne usluge za dijamantno rezanje i bušenje betona, rušenje ciglenog i betonskog zida rezanjem uz metalno ojačanje objekta te dijamantno brušenje i frezanje betona.
  Rezanje parapeta EuroSpin Porec
  Rezanje parapeta EuroSpin Porec
  Skola prije uklanjanja betonskih sjenila
  Skola prije uklanjanja betonskih sjenila
  Skola nakon uklanjanja betonskih sjenila
  Skola nakon uklanjanja betonskih sjenila

  DIJAMANTNO REZANJE BETONA

  REZANJE BETONA RUČNIM LANČANOM PILOM

  Rezanje ručnom pilom vrši se u slučaju da nisu potrebni preduboki, ali precizni rezovi. Rezanje betona ručnom rotacijskom pilom može se rezati debljinom površine do 150 mm. Kod motorne pile rez je debljine do 400 mm. Male dimenzije ručnih pila omogućuju izvođenje radova na teško dostupnim mjestima ili onim područjima gdje nema potrebe za ugradnjom vodilica.

  STROJNO REZANJE BETONA

  Strojno rezanje betona može se koristiti za rezanje svih kompaktnih građevinskih materijala, prvenstveno betona i armiranog betona. Ova moderna tehnologija snažnih hidrauličkih strojeva visokih performansi izvodi radove na okomitim, vodoravnim ili nagnutim površinama. Pomicanjem reznog diska na unaprijed postavljenu vodilicu, jamči savršen rez visoke preciznosti i glatkih površina do dubine od 1200 mm.

  VRHUNSKI ALATI ZA NAJVEĆA OPTEREĆENJA

  Visokoprofesionalna mlada tvrtka TEHNO REZ d.o.o. za radove rezanja betona koristi najkvalitetniji alat za dijamantno rezanje koji zadovoljava najviše standarde. Naš alat je vrhunskih performansi, vrlo je pouzdan, učinkovit i snažan prilikom najvećih opterećenja.

  SPECIFIČNOSTI DIJAMANTNOG REZANJA BETONA

  Među glavnim prednostima ove vrste rezanja betona su: visoka točnost rezanja, gotovo nulte vibracije koje se javljaju drugim metodama i mogu biti štetne za strukturu. Kao rezultat ove vrste aktivnosti dobivaju se ravne i glatke površine koje zahtijevaju minimalne troškove dorade.

  Zahvaljujući visokokvalitetnoj opremi i timu stručnjaka,  naša tvrtka TEHNO REZ d.o.o. može pružiti usluge vezane uz rezanje bilo kojih betonskih konstrukcija s bilo kojim stupnjem armature, armiranog betona, cigle i ostalih građevinskih materijala.

  POSTUPAK REZANJA

  Tehnologija dijamantno rezanje betona i armiranog betona primjenjuje se kada je potrebno izrezati rupe u zidovima, pločama ili cigli. Proces rezanja karakterizira visoke performanse dijamantne pile dok su vibracije na građevinskoj strukturi su svedene na minimum.

  Tehnika rezanja je vrlo jednostavna. Rezni disk odnosno rezna dijamantna ploča se pomiče po unaprijed postavljene vodilicama, što zauzvrat jamči maksimalnu preciznost reza.  Tehnologija rezanja betona se koristi kod rezanja otvora za vrata i prozore, izrada otvora za okna i dizala, rezanje otvora za ugradnju uređaja i druge opreme itd..

  PRIMJENA

  PRIMJENA REZANJA ROTACIJSKIM PILAMA

  • Dijamantno rezanje armiranih betonskih zidova
  • Uklanjanje betonskih konstrukcija
  • Uklanjanje armirano betonskih nosivih greda i stupova
  • Uklanjanje podova
  • Rušenje zidova i ciglenih i betonskih nosivih zidova
  • Uklanjanje balkona, terasa i temelja
  • Izrezivanje otvora za vrata te prozorskih otvora u zidu
  • Proširenje postojećih otvora
  • Izrada otvora velikog promjera uz očuvanje postojeće armature
  • Rezanje otvora za ugradnju stepenica
  • Skraćivanje kanalizacijskih cijevi
  • Urezivanje utora na stropovima i podovima za industrijske instalacije
  • Dijamantno rezanje asfalta po etažama
  • Rezanje cestovnih rubnjaka
  • Rezanje kutnih zidnih i stropnih otvora svih vrsta
  • Korekcije rezanjem betonskih konstrukcija i elementa
  • Dijamantno rezanje prema zahtjevu naručitelja

  POSTUPAK REZANJA

  PRIPREMA ZA REZANJE BETONA

  Rezanje betona i armiranog betona složen je postupak koji uključuje pripremu u nekoliko osnovnih elemenata. Mora postojati tim profesionalaca koji su završili traženi tečaj obuke i koji znaju raditi detaljno. Oprema također mora udovoljavati najvišim standardima kako bi se izbjegle nesreće na radu ili druge nepredviđene okolnosti. Posljednje, ali ne najmanje važno, proučava se gradilište, što uključuje skeniranje betonskih ili armiranobetonskih konstrukcija.

  Beton je specifičan građevinski materijal koji s vremenom povećava svoju čvrstoću. To određuje drugačiju vrstu pristupa ovisno o situaciji. S obzirom na to da različite marke betona imaju različite karakteristike, samo uz najveću stručnost i vrhunsku opremu, moguće je kvalitetno izvršiti zadatak obrade betona.

  Uz dijamantno rezanje betona, opeke i kamena, vršimo i rušenje zidova, armiranobetonskih konstrukcija poput dizala, kanalizacijskih cijevi, betonskih nosivih greda i stupova, balkona itd.

  Kod rezanja betona, drobljenju ili bušenju uglavnom se dobiva određena količina otpadnog materijala. Po zakonu se ne može odlagati u javne kontejnere. Ako to nije predviđeno u početnom zadatku, tada je tim TEHNO REZ d.o.o. spreman odgovoriti i odvesti otpad na odgovarajuća odlagališta građevinskog otpada.

  DOBRO JE ZNATI

  SAVJETI KLIJENTIMA ZA REZANJE BETONA

  • Ako namjeravate demontirati betonske ili armiranobetonske elemente, savjetovali bismo vam da potražite tvrtku s dugogodišnjim iskustvom na tom polju. Dodjeljivanje zadatka slučajnim izvođačima može izazvati brojne komplikacije, a traženje odgovornosti za neobične događaje može biti problem.
  • Obratite pažnju je li tvrtka u koju ćete imati povjerenja izvođač radova ili ima podizvođače. Zatražite informacije o tehnologiji koja će se primijeniti, kao i o tehnici koja će se koristiti.
  • Pitajte jesu li tvrtka i njezini stručnjaci certificirani za obavljanje ove vrste djelatnosti. Isto vrijedi i za tehniku ​​koja će se koristiti za postizanje određenih ciljeva.
  • Također je važno znati koliko brzo se određena aktivnost može izvesti. Postoji li mogućnost kašnjenja i kolika bi bila. Ako stroj otkaže, hoće li biti zamijenjen u razumnom roku.
  • Na kraju, ali ne najmanje važno, pitanje je rasprave o idejnom rješenju. Obratite pažnju uzimaju li stručnjaci vaše ideje ili primjenjuju prakse za koje tvrde da su dobro uspostavljene.

  REZANJE BETONA

  Izbornik