Rezanje betona i armirano betonske konstrukcije, nosivih greda i stupova dijamantnim pilama. Dijamantno rezanje betona, cigle i zidaova u svrhu proširenja prostorije, rezanje i proširenje otvora za vrata i prozor. Rezanje betona, cigle i prirodnog kamena, rezanje armirano betonskih stepenica, balkona i terasa. Dijamantno rezanje betona kod renoviranja objekta, rezanje betona izvodi se okomito, vodoravno i koso. Rezanje svih vrsta otvora kod uvođenja instalacija dijamantnom tehnikom Zagreb.

REZANJE BETONA

DIJAMANTNA TEHNOLOGIJA ZA REZANJE BETONA ARMIRANOG BETONA I DRUGIH KOMPAKTNIH GRAĐEVINSKIH MATERIJALA

TEHNOLOGIJE REZANJA

Dijamantni alati za rezanje koriste se za rezanje gotovo svega, od armiranog betona, prirodnog ili umjetnog kamena do umjetnih blokova od drobljenog prirodnog kamena i drugih kompaktnih građevinskih materijala. Rezanje betona izvode moćni strojevi i alati, okrugli diskovi za rezanje s dijamantnim zubima.

Svrha rezanja dijamanata u građevinskoj industriji ili u kućanstvu provodi se u razne svrhe. Otvori između prostorija i podova najčešće su izrezani u svrhu povezivanja dizalom ili stepenicama. Također pri uklanjanju viška betona, uklanjanju balkona i stepenica. Izrežemo betonski ili cigleni zid u svrhu proširenja i adaptacije stana kada je potrebno ukloniti ili srušiti nosivi zid , armiranobetonski nadvratnik, izrezati otvor za ugradnju vrata, prozora itd.

Debljina površine za rezanje je do 1200 mm. Za rezanje veće debljine (mostovi, tuneli itd.) Koristi se tehnika rezanja betona dijamantnim kabelom.

Zanima vas okvirna cijena za rezanje betona .. tada nas nazovite na 098 232-232, pišite nam na info@tehno-rez.hr ili se javite putem našeg obrasca za kontakt.

KONTAKT OBRAZAC

Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.
Fill out this field
Fill out this field
Rezanje parapeta EuroSpin Poreč
Rezanje parapeta EuroSpin Poreč
Skola prije uklanjanja betonskih sjenila
Skola prije uklanjanja betonskih sjenila
Skola nakon uklanjanja betonskih sjenila
Skola nakon uklanjanja betonskih sjenila

DIJAMANTNO REZANJE BETONA

REZANJE RUČNIM LANČANOM PILOM

Rezanje ručnom pilom vrši se u slučaju da nisu potrebni preduboki, ali precizni rezovi. Rezanje betona ručnom rotacijskom pilom može se rezati debljinom površine do 150 mm. Kod motorne pile rez je debljine do 400 mm. Male dimenzije ručnih pila omogućuju izvođenje radova na teško dostupnim mjestima ili onim područjima gdje nema potrebe za ugradnjom vodilica.

STROJNO REZANJE KOMPAKTNOG GRAĐEVINSKOG MATERIJALA

Strojno rezanje može se koristiti za rezanje svih kompaktnih građevinskih materijala, prvenstveno betona i armiranog betona. Ova moderna tehnologija snažnih hidrauličkih strojeva visokih performansi izvodi radove na okomitim, vodoravnim ili nagnutim površinama. Pomicanjem reznog diska na unaprijed postavljenu vodilicu, jamči savršen rez visoke preciznosti i glatkih površina do dubine od 1200 mm.

VRHUNSKI ALATI ZA NAJVEĆA OPTEREĆENJA

Visokoprofesionalna mlada tvrtka TEHNO REZ d.o.o. za radove rezanja koristi najkvalitetniji alat za dijamantno rezanje koji zadovoljava najviše standarde. Naš alat je vrhunskih performansi, vrlo je pouzdan, učinkovit i snažan prilikom najvećih opterećenja.

SPECIFIČNOSTI DIJAMANTNOG REZANJA

Među glavnim prednostima ove vrste rezanja betona su: visoka točnost rezanja, gotovo nulte vibracije koje se javljaju drugim metodama i mogu biti štetne za strukturu. Kao rezultat ove vrste aktivnosti dobivaju se ravne i glatke površine koje zahtijevaju minimalne troškove dorade.

Zahvaljujući visokokvalitetnoj opremi i timu stručnjaka,  naša tvrtka TEHNO REZ d.o.o. može pružiti usluge vezane uz rezanje bilo kojih betonskih konstrukcija s bilo kojim stupnjem armature, armiranog betona, cigle i ostalih građevinskih materijala.

REZANJE BETONA – POSTUPAK

Tehnologija dijamantnog rezanja betona primjenjuje se kada je potrebno izrezati rupe u zidovima, pločama ili cigli. Proces rezanja karakterizira visoke performanse dijamantne pile dok su vibracije na građevinskoj strukturi su svedene na minimum.

Tehnika rezanja je vrlo jednostavna. Rezni disk odnosno rezna dijamantna ploča se pomiče po unaprijed postavljene vodilicama, što zauzvrat jamči maksimalnu preciznost reza.  Tehnologija rezanje betona se koristi kod proširenja otvora za vrata i prozore, izrada otvora za okna i dizala, rezanje otvora za ugradnju uređaja i druge opreme itd..

PRIMJENA

PRIMJENA REZANJA ROTACIJSKIM PILAMA

 • Dijamantno rezanje armiranih betonskih zidova
 • Uklanjanje betonskih konstrukcija
 • Uklanjanje armirano betonskih nosivih greda i stupova
 • Zezanje betona – uklanjanje podova
 • Rušenje zidova i ciglenih i betonskih nosivih zidova
 • Uklanjanje balkona, terasa i temelja
 • Izrezivanje otvora za vrata te prozorskih otvora u zidu
 • Proširenje postojećih otvora
 • Izrada otvora velikog promjera uz očuvanje postojeće armature
 • Rezanje otvora za ugradnju stepenica
 • Skraćivanje kanalizacijskih cijevi
 • Urezivanje utora na stropovima i podovima za industrijske instalacije
 • Dijamantno rezanje asfalta po etažama
 • Rezanje betonskih cestovnih rubnjaka
 • Rezanje kutnih zidnih i stropnih otvora svih vrsta
 • Korekcije rezanjem betonskih konstrukcija i elementa
 • Dijamantno rezanje betona prema zahtjevu naručitelja

POSTUPAK REZANJA

Rucno rezanje kanalizacijske cjevi

PRIPREMA ZA REZANJE BETONA

Rezanje armiranog betona i ostalog tvrdog građevinskog materijala složen je postupak koji uključuje pripremu u nekoliko osnovnih elemenata. Mora postojati tim profesionalaca koji su završili traženi tečaj obuke i koji znaju raditi detaljno. Oprema također mora udovoljavati najvišim standardima kako bi se izbjegle nesreće na radu ili druge nepredviđene okolnosti. Posljednje, ali ne najmanje važno, proučava se gradilište, što uključuje skeniranje betonskih ili armiranobetonskih konstrukcija.

Beton je specifičan građevinski materijal koji s vremenom povećava svoju čvrstoću. To određuje drugačiju vrstu pristupa ovisno o situaciji. S obzirom na to da različite marke betona imaju različite karakteristike, samo uz najveću stručnost i vrhunsku opremu, moguće je kvalitetno izvršiti zadatak obrade betona.

Uz dijamantno rezanje betona, opeke i kamena, vršimo i rušenje zidova, armiranobetonskih konstrukcija poput dizala, kanalizacijskih cijevi, betonskih nosivih greda i stupova, balkona itd.

Kod rezanja betona, drobljenju ili bušenju uglavnom se dobiva određena količina otpadnog materijala. Po zakonu se ne može odlagati u javne kontejnere. Ako to nije predviđeno u početnom zadatku, tada je tim TEHNO REZ d.o.o. spreman odgovoriti i odvesti otpad na odgovarajuća odlagališta građevinskog otpada.

DOBRO JE ZNATI

SAVJETI KLIJENTIMA ZA REZANJE BETONA

 • Ako namjeravate demontirati betonske ili armiranobetonske elemente, savjetovali bismo vam da potražite tvrtku s dugogodišnjim iskustvom na tom polju. Dodjeljivanje zadatka slučajnim izvođačima može izazvati brojne komplikacije, a traženje odgovornosti za neobične događaje može biti problem.
 • Obratite pažnju je li tvrtka u koju ćete imati povjerenja izvođač radova ili ima podizvođače. Zatražite informacije o tehnologiji koja će se primijeniti, kao i o tehnici koja će se koristiti.
 • Pitajte jesu li tvrtka i njezini stručnjaci certificirani za obavljanje ove vrste djelatnosti. Isto vrijedi i za tehniku ​​koja će se koristiti za postizanje određenih ciljeva.
 • Također je važno znati koliko brzo se određena aktivnost može izvesti. Postoji li mogućnost kašnjenja i kolika bi bila. Ako stroj otkaže, hoće li biti zamijenjen u razumnom roku.
 • Na kraju, ali ne najmanje važno, pitanje je rasprave o idejnom rješenju. Obratite pažnju uzimaju li stručnjaci vaše ideje ili primjenjuju prakse za koje tvrde da su dobro uspostavljene.

TEHNO REZ d.o.o. – rezanje i bušenje betona Zagreb

Rezanje betonskog bloka

REZANJE BETONA