RUŠENJE ZIDOVA I OJAČANJE OBJEKTA

RUŠENJE BETONSKOG ILI CIGLENOG NOSIVOG I PREGRADNOG ZIDA DIJAMANTNOM TEHNIKOM REZANJA UZ OJAČANJE METALNOM KONSTRUKCIJOM

RUŠENJE CIGLENIH I BETONSKIH I ZIDOVA

Na ideju rušenja zidova nailazimo kako tijekom obnove tako i prilikom uređenja interijera novog stana. Kako i čime srušiti zid? Nismo uvijek svjesni posljedica takvog postupka. Ne smije se zaboraviti da se sve promjene u strukturi zgrade moraju izvoditi pod nadzorom stručnjaka.

Prema svojim specifičnostima, uklanjanje zida (rušenje zida) u objektu složen je postupak. Prilikom izvođenja ove vrste građevinskih radova moraju se uzeti u obzir ne samo složenost već i kvaliteta konstrukciju cijelog objekta. Primjerice, vrlo je važno ruši li se nosivi ili pregradni zid.

Zahvaljujući inovacijama u tehnologiji, klasično rušenje zida čekićem, zamijenili su snažne hidraulične pile za okomito i vodoravno rezanje betona, armirano betonskih i ciglenih zidova. Priprema za uklanjanje nosivog zida je presudna za očuvanje cjelovitosti i stabilnosti cijelog objekta. Najvažnije je početka radova na rušenju, angažirati stručnjaka za statiku koji će na temelju nacrta utvrditi točan raspored armature u betonskoj konstrukciji ali i njezinu gustoću i mogućnost na dodatna opterećenja.

Zanima vas okvirna cijena za rušenje zidova .. tada nas nazovite na 098 232-232. Pišite nam na info@tehno-rez.hr ili se javite putem našeg obrasca za kontakt.

KONTAKT OBRAZAC

Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.
Fill out this field
Fill out this field
Metalno ojacanje umjesto nosivog zida
Izrezan zida za prosirenje vrata metalno ojacan
Metalno ojacanje na vanjskom nosivom zidu

RUŠENJE ZIDA

ŠTO JOŠ TREBA IMATI NA UMU

Za izvršavanje zadatka potrebna je ozbiljna obuka djelatnika a s druge tehničko znanje za rad sa strojevima, alatima i opremom. Govoreći o betonu kao strukturnom elementu, valja napomenuti njegovo svojstvo koje se s vremenom povećava njegova čvrstoća i zato dobro osposobljen djelatnik je važan faktor kod rukovanja strojevima i opremom.

Poznavajući pojedinosti posla u detalje, naši stručnjaci pripremaju pojedinačni projekt za svaki zadatak i samo njegovo strogo poštivanje jamstvo je za uspješan završetak. Oprema s kojom radimo proizvedena je od vodećih proizvođača na tom području. To osigurava dugotrajan rad i radni proces bez nezgoda na radu. Tvrtka ima sve potrebne certifikate i licence koji garantiraju uspješno izvršenje zadataka na vrijeme.

Rušenje zida ili potpuno rastavljanje betonskih elemenata uključuje razne faze, što cijeli postupak čini prilično složenim. Ako namjeravate proširivati prostoriju ili proširiti otvor u zidu, savjetovali bismo vam:

  • Odaberite tvrtku koja svojim iskustvom jamči uspješno izvršavanje postavljenih zadataka. Kao što smo već nekoliko puta rekli, rušenje betonskih ili armiranobetonskih elemenata složen je postupak koji zahtijeva posebnu obuku osoblja. Najbolji način za izbjegavanje komplikacija je odabir stručnjaka i samo se obratite našoj tvrtki TEHNO REZ d.o.o..
  • Mi ćemo procijeniti količinu posla i odaberite pravi alat. Uništavanje betona čekićem je zastarjelo. Danas tehnologije nude daleko elegantnija rješenja koja, osim što štede ljudski napor, višestruko povećavaju produktivnost. Dugogodišnje iskustvo na terenu pruža nam priliku da točno procijenimo specifične značajke određenog zadatka i odaberemo najtočnije alate za rezanje betona, ciglenih ili armirano betonskih zidova.

STATIKA OBJEKTA

PROCJENA STABILNOSTI OBJEKTA – STATIKA ZIDOVA

Radili bi neke preinake unutar stana. Planirate li rušenje nekih od zidova a želite biti 100% sigurni da vam se strop neće srušiti na glavu nakon njihovog uklanjanja, tada se obratite nama. S tvrtkom TEHNO REZ d.o.o. ne riskirate ništa.

Hoće li rušenje zidova utjecati na statiku etaže iznad vaše ili na cijelu kuću odnosno zgradu, prepustite to pitanje našim kvalificiranim stručnjacima inženjerima specijalizirani za statiku.

Nakon mjerenja sa stopostotnom preciznošću, dat ćemo vam najbolje savjete, odgovoriti na pitanje koje je zid nosiv a koji nije. Usluge statičara odgovorit će na pitanje koji  zid unutar objekta, kuće ili stana možete ukloniti bez bojazni o mogućoj destabilizaciji cijelog objekta.

Metalno ojacanje na vanjskom nosivom zidu

METALNO OJAČANJE OBJEKTA

Metalno ojacanje objekta

OJAČANJE OTVORA METALNOM KONSTRUKCIJOM

Nakon izvedbenog projekta statike (statički proračun), nudimo uslugu ojačanja objekta odnosno prostorija metalnom konstrukcijom uz ojačanja karbonskim trakama. Izvedba ojačanja za najveća opterećenja s ugradnjom svih vrsta profila prije rušenja nosivih zidova.

Na mjestu srušenog nosivog zida mora postojati zamjenski modul čija će konstrukcija preuzeti cijelo opterećenje katova smještenih iznad prostorije u kojoj namjeravate srušiti zid. Zatim, umjesto uklonjenog nosivog zida, treba ugraditi vezivo (koje podupire strukturu) , tj. ojačati i rasteretiti konstrukciju objekta.

Obično je to metalna greda H profila koja koncentrirana opterećenja podupiranog poda prenosi na krajeve zidova na kojima je oslonjena. Ako su sile koje djeluju na tim mjestima vrlo velike, arhitekti učvršćuju ove fragmente zida čeličnim ili armiranobetonskim stupovima.